záhrada v máji botanical

Najnovšie...

kompava - výživoté doplnky


predaj bylín

herbár
rady bylinare karla
quadra synergy
nadeje
zore
eutrofia
walmark
homeopatia-abc

laboratorny sprievodca


Recepty na domáci chlieb

Vyskúšané recepty na domáci chlieb /chleba/ - najpečenejšínajpečenejší chlieb
domáci celozrnný chlieb - výborný

Domáci chleba pečený na pekárni Moulinex

všetky chleby boli pečené na domácej pekárni značky Moulinex - HOME BREAD XXL BAGUETTE

Poznámky:
  • je dobré krájať chlieb až po dokonalom vychladení, menej sa melí
  • pridávanie oleja do receptov nie je povinné, dodáva však vláčnosť a mäkkosť
  • lyžica = polievková lyžica = odmerka veľká (je v doplnkoch pekárne)
  • lyžička = čajová lyžička = odmerka malá (je v doplnkoch pekárne)
  • hmotnosť chleba = 1000 g
  • miešacie háky nastav od seba -.- (od seba)
  • pozor na med - pridaj iba zarovnanú lyžičku, (radšej menej, ako viac) ináč cesto prekysne a pri pečení spadne, ostane v strede priehlbina, chlieb má nerovnomernú štruktúru
  • odhadovaná kalkulácia na 1 celozrnný chlieb (konečná váha 1200g) ... 0,60€ (18Sk)
  • pozor na poškriabanie hákov pri ich vyberaní pomocným háčikom - háčik neotáčaj, iba ťahaj, v chlebe vidíš bledú čiaru, kde je hnetací hák zapečený
  • po dopečení (zaznie zvukový signál) pekáreň vypni z elektriny, nechaj však chlieb aspoň pol hodiny ešte dopekať, pri chladení sa navlhčí a kôrka ostane vláčne jemná, dobre sa krája

Pekáreň Moulinex ponúka možnosť odložiť štart pečenia chleba až o 15 hodín. Pomôže mi to v prípade, že chcem mať chlieb hotový v určitú hodinu.

Princíp nastavenia je v odpovedi na otázku:

Za akú dobu bude chlieb upečený?
Príklad:
  • je 7:00 hod (do pekárne vložím nádobu so všetkými zložkami a natavujem kôrku, hmotnosť a odložený štart)
  • chlieb chcem mať upečený o 16:00 hod (chcem ho vybrať z pekárne o 16:00 hod)
  • Vypočítam 16:00 – 7:00 = 9 hodín (na display nastavím pomocou + tlačítka 9 hodín) a spustím pekáreň. Začína odpočítavanie, počas ktorého sa pekáreň sama zapne a prebehne celý proces pečenia chleba.
To znamená, že od siedmej hodiny ubehne 9 hodín, kým čerstvý chlieb môžem vybrať z pekárne.

Program:
1 Základný biely, čas 3, spotreba
2 Francúzsky, čas 3:39, spotreba 430W
3 Celozrnný, čas 3:42, spotreba 460W
4 Sladký, čas, spotreba
5 Super rýchly, čas , spotreba

1. Zemiakový chlieb - podľa KatkyUpečený domáci chleba režeme až dokonale vychladený

Vody alebo mlieka, prípadne zakysanky: 300 ml
Maslo alebo Hera: 25 g
1 - celé vajíčko
150 g - varených zemiakov (prepučiť alebo nastrúhať)
1 - lyžička soli
1/2 - lyžičky cukru
Pšeničná múka hladká: 630 g (preosiať z dôvodu prevzdušnenia - lepšie kysne)
1 - balíček suchého droždia (čerstvého 21 g - polovica balíčka)
Program: 2

2. Biely chlieb /chleba/- suchý, sendvičový

Voda: 400 ml
Čerstvé droždie Vivo: 21 g
Cukor: 1 lyžička
Pšeničná múka hladká: 700 g
Soľ: 2 lyžičky

Voliteľné:
Strúčok cesnaku: 3
Cibuľa: 2
Zelené olivy: 125 g
Program: 2

3. Celozrnný chlieb /chleba/ - hutný - tvrdá kôrka

Voda: 400 ml
Cukor: 1,5 lyžičky
Čerstvé droždie Vivo: 10 g
1 - kávová lyžička granulovaného lecitínu (rozpustiť vo vode - chlieb získa pružnosť a časom sa nemelí)
Pšeničná múka hladká: 240 g
Celozrnná múka: 460 g
Slnečnicový olej:1 lyžička
Sušené mlieko: 2 lyžičky, alebo plnotučné mlieko : 2 lyžičky
Soľ: 2 lyžičky
Program: 3

4. Farmársky chleba - výborný - vláčny

Voda: 500 ml, alebo plnotučné mlieko
Čerstvé droždie Vivo: 10g, rozmiešal som v časti vlažného mlieka - nie horúce
1 - kávová lyžička granulovaného lecitínu (rozpustiť vo vode - chlieb získa pružnosť a časom sa nemelí)
Pšeničná múka hladká T650: 400 g - múku preosiať z dôvodu prevzdušnenia
Ražná - grahamová múka: 150 g
Pšeničná celozrnná múka: 150 g
1 - lyžicu olivového oleja
1 - kopcovitú lyžicu drvených slnečnicových semienok
Soľ: 2 lyžičky
Program: 2

5. Pšeničný - celozrnný chliebUpečený domáci chleba má jemnú a rovnomernú štruktúru

Voda: 500 ml, alebo plnotučné mlieko
Čerstvé droždie Vivo: 10g, rozmiešal som v časti vlažného mlieka - nie horúce
1 - lyžička tekutého medu - vznikne tmavá kôrka (primiešať do mlieka s kvasnicami)
1 - kávová lyžička granulovaného lecitínu (rozpustiť vo vode - chlieb získa pružnosť a časom sa nemelí)
Pšeničná múka hladká T650: 350 g - múku preosiať z dôvodu prevzdušnenia
Pšeničná celozrnná múka: 350 g
3 - lyžice olivového oleja

2 - kopcovité lyžice mix - drvené slnečnicové semienka, pšeničné klíčky, ľanové semienka
Soľ: 2 lyžičky
Program: 3

6. Jemný grahamový chleba

Voda: 500 ml, alebo plnotučné mlieko
Čerstvé droždie Vivo: 10g, rozmiešal som v časti vlažného mlieka - nie horúce
1 - lyžička tekutého medu - vznikne tmavá kôrka (primiešať do mlieka s kvasnicami)
1 - kávová lyžička granulovaného lecitínu (rozpustiť vo vode - chlieb získa pružnosť a časom sa nemelí)
Pšeničná múka hladká T650: 400 g - múku preosiať z dôvodu prevzdušnenia
Pšeničná celozrnná múka: 150 g
Grahamová múka - ražná: 150 g
1 - lyžica olivového oleja

2 - kopcovité lyžice mix - drvené slnečnicové semienka, pšeničné klíčky, ľanové semienka
Soľ: 2 lyžičky
Program: 3

7. Pšeničný - zemiakový chleba

Voda: 500 ml, alebo plnotučné mlieko
Čerstvé droždie Vivo: 10g, rozmiešal som v časti vlažného mlieka - nie horúce
1 - lyžička tekutého medu - vznikne tmavá kôrka (primiešať do mlieka s kvasnicami)
1 - kávová lyžička granulovaného lecitínu (rozpustiť vo vode - chlieb získa pružnosť a časom sa nemelí)
Pšeničná múka hladká T650: 350 g - múku preosiať z dôvodu prevzdušnenia
Pšeničná celozrnná múka: 350 g
3 - lyžice olivového oleja

150 g - prepučených vychladených zemiakov
Soľ: 2 lyžičky
Program: 3

8. Celozrnný chleba - od Viktórie

Voda: 450 ml, alebo plnotučné mlieko
Čerstvé droždie Vivo: 10g, rozmiešal som v časti vlažného mlieka - nie horúce
1 - lyžička tekutého medu - vznikne tmavá kôrka (primiešať do mlieka s kvasnicami)
1 - kávová lyžička granulovaného lecitínu (rozpustiť vo vode - chlieb získa pružnosť a časom sa nemelí)
Pšeničná múka hladká T650: 400 g - múku preosiať z dôvodu prevzdušnenia
Pšeničná celozrnná múka: 360 g
5 - lyžíc olivového oleja, resp. 35 g masla

3 - kopcovité lyžice mix - drvené slnečnicové semienka, pšeničné klíčky, ľanové semienka
Soľ: 2 lyžičky
Program: 3 

9. Tmavý - celozrnný chlieb

Voda: 460 ml
Čerstvé droždie Vivo: 10g, rozmiešal som v časti vlažného mlieka - nie horúce
1 - lyžička tekutého medu - vznikne tmavá kôrka (primiešať do mlieka s kvasnicami)
1 - kávová lyžička granulovaného lecitínu (rozpustiť vo vode - chlieb získa pružnosť a časom sa nemelí)
Ražná múka tmavá:
360 g - múku preosiať z dôvodu prevzdušnenia
Špaldová múka celozrnná: 350 g
4 - lyžíce slnečnicového oleja
2 - lyžice ľanových semienok
1 - lyžica celého kmínu
1 - lyžica octu
Soľ: 2 lyžičky
Program: 3

10. Pšenično-špaldový-celozrnný

Voda: 460 ml, alebo plnotučné mlieko
Čerstvé droždie Vivo: 10g, rozmiešal som v časti vlažného mlieka - nie horúce
1 - kávová lyžička granulovaného lecitínu (rozpustiť vo vode - chlieb získa pružnosť a časom sa nemelí)
1 - lyžička tekutého medu - vznikne tmavá kôrka (primiešať do mlieka s kvasnicami)
Pšeničná múka hladká T650: 400 g - múku preosiať z dôvodu prevzdušnenia
Pšeničná celozrnná múka: 160 g
Špaldová múka celozrnná: 170 g
4 - lyžíce olivového oleja

3 - kopcovité lyžice mix - drvené slnečnicové semienka, pšeničné klíčky,
2 - lyžice ľanových semienok
2 - lyžice tekvicových semienok
Soľ: 2 lyžičky
Program: 2

11. Ražný chlieb - špaldový (ruský kameň)
originál recept

Voda: 460 ml, alebo plnotučné mlieko
Čerstvé droždie Vivo: 42g, rozmiešal som v časti vlažného mlieka - nie horúce
Ražná múka tmavá: 600 g - múku preosiať z dôvodu prevzdušnenia
Špaldová múka celozrnná: 250 g
4- lyžíce olivového oleja
1 - lyžička tekutého medu - vznikne tmavá kôrka (primiešať do mlieka s kvasnicami)
2 - lyžice ľanových semienok
Soľ: 2 lyžičky
Program: 3, + nastav program na 1500g, tmavá kôrka
Poznámka: cesto je veľmi tuhé, ale Moulinex to zvládol, iba si myslím že som ho zbytočne preťažoval,  cesto je určené skôr pre silné ruky

12. Ražný chlieb /chleba/ - 100%

Voda: 520 ml, alebo plnotučné mlieko
Čerstvé droždie Vivo: 21g, rozmiešal som v časti vlažného mlieka - nie horúce
Ražná múka tmavá: 700 g - múku preosiať z dôvodu prevzdušnenia
4- lyžíce olivového oleja
1 - lyžica octu
1 - lyžička tekutého medu - vznikne tmavá kôrka (primiešať do mlieka s kvasnicami)
2 - lyžice ľanových semienok
2 - lyžice tekvicových semienok
Soľ: 2 lyžičky
Program: 2, + nastav program na 1500g, tmavá kôrka
Poznámka: cesto je veľmi lepivé, ťažko sa premiešava, po vykysnutí sa však upečie celkom chutný bochník, hovorí sa, že 100 %-ný ražný chlieb sa nedá bez pšenice upiecť, skús že to ide, všetkým nám chutil a naviac sa vraj z neho nepriberá, skôr chudne - hlavne krvná skupina 0-nulka

13. Pšenično-ražný-kmínový

Voda: 460 ml, alebo plnotučné mlieko
Čerstvé droždie Vivo: 10g
1 - lyžička tekutého medu - vznikne tmavá kôrka (primiešať do vody s kvasnicami)
1 - kávová lyžička granulovaného lecitínu (rozpustiť vo vode - chlieb získa pružnosť a časom sa nemelí)
Pšeničná múka hladká T650: 380 g - múku preosiať z dôvodu prevzdušnenia
Pšeničná celozrnná múka: 120 g (spolu 500g)
Špaldová múka celozrnná: 120 g (spolu 620g)
Ražná celozrnná (hladká): 120 g (spolu 740g)
4 - lyžíce olivového oleja
2 - lyžice celého kmínu
Soľ: 2 lyžičky
Program: 3

14. Ražný chlieb - špaldový (9:1)

90%-ný
ražný chleba - špaldový

Voda: 500 ml, alebo plnotučné mlieko
Čerstvé droždie Vivo: 21g, rozmiešal som v časti vlažného mlieka - nie horúce
1 - lyžička tekutého medu - vznikne tmavá kôrka (primiešať do mlieka s kvasnicami)
Ražná múka tmavá: 500 g - múku preosiať z dôvodu prevzdušnenia (9 dielov)
Špaldová múka celozrnná: 60 g (1 diel)
2- lyžíce olivového oleja
3- lyžice ľanových semienok
3-lyžice tekvicových semienok
Soľ: 2 lyžičky
Program: 2
Poznámka: veľmi mazľavé cesto, pri miešaní pomáhaj - odliepaj od stien, semienka pridaj hneď do múky aby sa zapracovali, najdôležitejšie - kvalitné premiešanie, vykysne krásne, chlieb - chutný, voňavý, dlho vydrží, nepriberá sa z neho.

15. Chlieb - Francúzsky revolucionár

Celková váha chleba cca 1500 g
Voda: 500 ml, alebo plnotučné mlieko
1 - kávová lyžička granulovaného lecitínu (rozpustiť vo vode - chlieb získa pružnosť a časom sa nemelí)
Soľ: 2,5 lyžičky
230 g - zemiakov varených v šupke, vychladené napučiť do nádoby pekárne a premiešať s vodou
Pšeničná múka hladká T650: 400 g - múku preosiať z dôvodu prevzdušnenia
Špaldová múka celozrnná: 100 g (spolu 500g)
Ražná celozrnná (hladká): 200 g (spolu 700g)
Čerstvé droždie Vivo: 10g nameliť na múku
1- lyžica celého kmínu
Program: 3
Poznámka: cesto je pri miesení lepivejšie vplyvom ražnej múky, po druhom premiestení je možné posypať cesto kmínom a zatlačiť ho rukou

16. súražný chlieb

Celková váha chleba cca 1000 g
Voda: 500 ml, alebo plnotučné mlieko
2 - kávové lyžičky granulovaného lecitínu (rozpustiť vo vode - chlieb získa pružnosť a časom sa nemelí)
Soľ: 2 lyžičky
2 - lyžice olivového oleja
1 - zarovnaná lyžička medu
Pšeničná múka hladká T650: 350 g - múku preosiať z dôvodu prevzdušnenia
Ražná celozrnná (hladká): 350 g (spolu 700g)
Čerstvé droždie Vivo: 10g nameliť na múku
1- lyžička celého kmínu a 1 lyžička drveného kmínu
Program: 3
Poznámka: cesto sa pekne vymiesilo, nelepí sa,  primerane kysne

17. Parený chlieb – kváskový - 1200g (rýchlený droždím)

1. Parené cesto: do nádoby pekárne dáme múku a vrelú vodu
  • Špaldová múka hladká (alebo Pšeničná múka hladká T650): 300 g
  • Voda: 350 ml (úplne vriaca – ako na kávu)
  • Program: 12 – na cestoviny
  • Premiešame asi 8 minút a program vypneme podržaním tlačidla vyp/zap,
  • Takto vzniknuté cesto vychladíme
2. Kvások s vodou zamiešame do zvláštnej nádoby
  • Kvások: 160 g (ražný kvások odvážime aj s nádobou)
  • Voda: 250 ml (vlažnej vody)
  • Premiešame na tekutý kvások
  • Nalejeme do nádoby pekárne
3. Cesto: do nádoby pekárne pridáme
  • Špaldová múka hrubá (alebo celozrnná): 400 g
  • 3 – lyžičky kamennej soli (do rohu nádoby)
  • 3 – lyžičky kmínu
  • Čerstvé droždie Vivo: 5 g nameliť
  • 1 – lyžičky tekutého menu (nemusí byť), chlieb má krajšiu kôrku, lepšie kysne
Program: 3 + tmavá kôrka
Poznámka: cesto je mierne lepivé vplyvom ražného kvásku, dobre kysne, chlieb je veľmi chutný, ťažký, pružný, nemelí sa, má sladkastú chuť aj bez medu

18. Parený chlieb – kváskový - 750g (rýchlený droždím)

1. Parené cesto: do nádoby pekárne dáme múku a vrelú vodu
  • Špaldová múka hladká (alebo Pšeničná múka hladká T650): 200 g
  • Voda: 300 ml (úplne vriaca – ako na kávu)
  • Program: 12 – na cestoviny
  • Premiešame asi 8 minút a program vypneme podržaním tlačidla vyp/zap,
  • Takto vzniknuté cesto vychladíme
2. Kvások s vodou zamiešame do zvláštnej nádoby
  • Kvások: 150 g (ražný kvások odvážime aj s nádobou)
  • Voda: 150 ml (vlažnej vody)
  • Premiešame na tekutý kvások
  • Nalejeme do nádoby pekárne
3. Cesto: do nádoby pekárne pridáme
  • Špaldová múka hrubá (alebo celozrnná): 300 g
  • 2 – lyžičky kamennej soli (do rohu nádoby)
  • 2 – lyžičky kmínu
  • Čerstvé droždie Vivo: 5 g nameliť
  • 1/2 – lyžičky tekutého menu (nemusí byť), chlieb má krajšiu kôrku, lepšie kysne

Program: 3 +  tmavá kôrka
Poznámka: cesto je mierne lepivé vplyvom ražného kvásku, dobre kysne, chlieb je veľmi chutný, ťažký, pružný, nemelí sa, má sladkastú chuť aj bez medu

19. Chlieb našich babičiek s kváskom 1200 g

1. Kvások s vodou rozmiesame v samostatnej nádobehnetenie
  • Kvások: 100 g (domáci ražný)
  • Voda: 250 ml (vlažná)
  • vlejeme do nádoby pekárne
2. Cesto
  • Špaldová múka hrubá: 400 g
  • mleté bylinky podľa chuti
  • 2 lyžičky kmínu
  • Čerstvé droždie Vivo: 5 g nameliť na múku
  • 2 lyžičky soli - do rohu nádoby
  • 1 lyžička cukru alebo tekutého medu
Program: 3 celozrnný
po signále na pridanie semienok pridáme uvarené, napučené zemiaky
Uvarené zemiaky: 150 g

Poznámka: ako iné chleby, aj tento sa musí krájať dokonale vychladený

20. Parený chlieb – kváskový - 760g

1. Parené cesto: do nádoby pekárne dáme múku a vrelú voduoddych cesta
  • Špaldová múka hladká: 100g + Pšeničná múka hladká T650: 200 g
  • Voda: 300 ml (úplne vriaca – ako na kávu)
  • Program: 13 – cesto
  • Premiešame asi 5 minút a program vypneme podržaním tlačidla vyp/zap,
  • Takto vzniknuté cesto vychladíme
2. Kvások s vodou zamiešame do zvláštnej nádoby
  • Kvások: 160 g (ražný kvások odvážime aj s nádobou)
  • Voda: 150 ml (vlažnej vody)
  • Premiešame na tekutý kvások a nalejeme do nádoby pekárne
3. Cesto: do nádoby pekárne pridáme
  • Špaldová múka hladká: 150g + Špaldová múka celozrnná: 100g + Špaldová múka hrubá: 50 g (spolu: 300g)
  • 3 – lyžičky kamennej soli
  • 2 – lyžičky drveného kmínu
  • 2 - lyžice celého kmínu
  • 2 - lyžice nepomletého špaldového zrna (v chlebe zmäkne)
  • (premiešame nasucho v nádobe váhy ešte pred vsypaním do pekárne)
  • bez droždia

Programy:
  • 13-Cesto (kvalitne vymiešať cesto-až do ukončenia programu), pekáreň vypnúť zo siete,kysnutie
  • nechať kysnúť asi 6 hodín v zatvorenej pekárni, ak je v miestnosti chladno, chlieb slabo kysne a preto zapínam program 14-Len pečenie na 1 minútu, dostatočne ohreje vnútro pekárne (nie veľa) a chlieb kysne oveľa lepšie,
  • po dostatočnom vykysnutí - nastaviť program 14-Len pečenie, nastaviť maximum - 1hodina 10 minút,
  • po vypnutí pekárne chlieb nevyberať, potrieť studenou vodou a nechať ešte voľne dopiecť - asi 10 minút,
  • vybrať z pekárne, vysypať z nádoby a na vrchu nádoby nechať dokonale vychladnúť,
  • vybrať hnetacie háky pomocou háčika.

Poznámka
:
  1. cesto je mierne lepivé vplyvom ražného kvásku, dobre kysne, chlieb je veľmi chutný, ťažký, pružný, nemelí sa, má sladkastú chuť aj bez medu
  2. chlieb dlho vydrží, nekazí sa
  3. ako iné chleby, aj tento sa musí krájať dokonale vychladený
  4. Váha chleba po upečení: 1160g

21. Kváskový - špadlový chlieb 1060gvýborný chlebík

1. Kváskový základ: do nádoby pekárne dáme  kvasok
Vodu (vlažnú): 300 ml (odmerka jeden hrnček) a
dve polievkové lyžice hustého (ako med) pšeničného kvásku z chladničky,
Špaldovú múku hladkú: 300 g
  • Program: 1 – cesto
  • Premiešame asi 5 minút a program vypneme podržaním tlačidla vyp/zap.
  • Takto vzniknuté cesto necháme v nádobe kým sa na povrchu nezjavia bublinky (asi 3-4 hodiny, alebo od večera do rána). Vznikne viac ako 300 g kvalitného kvásku.

2. Cesto: do nádoby pekárne, ku kvásku pridámemúka chlebová  
3. Program: 1 - cesto, dokonale necháme vymiešať, oddychovať a vymiešať, až po časť kysnutia, program vypneme podržaním tlačidla vyp/zap,
  • necháme 5-6 hodín kysnúť v teple (podstatné), po dostatočnom nakysnutí (treba kontrolovať dvíhanie cesta) - asi 2 cm od povrchu nádoby,
  •  
kváskový chlieb
4. Program: 14 - pečenie, nastavíme 1 hodinu a 10 minút (maximálny čas), po vypnutí programu ešte necháme v pekárni 10 minút, nádobu vyberieme z pekárne, chlieb vyklopíme a necháme voľne vychladnúť, vyberieme hnetacie háky.

Poznámka
:
  1. chlieb je veľmi chutný, pružný, nemelí sa, má sladkastú orieškovú chuť
  2. chlieb dlho vydrží (aj dva týždne zabalený v mikrotenovom sáčku) nekazí sa,
  3. ako iné chleby, aj tento sa musí krájať dokonale vychladený
  4. Váha chleba po upečení: 1060g

Pridať komentár

Je povolené pridávanie komentárov bez registrácie.
Komentáre budú uverejnené po ich schválení.
Ďakujem za pochopenie

Bezpečnostný kód
Obnoviť

Súvisiace články

Najnovšie komentáre

  • a dávajte si obklady aké chcete!Hádama aspoň tušíte,že činnosť štítnej žľazy nao... Čítajte viac ...
  • dobry den ja mam problem so stitnou zlazou a strasne chudnem co by ste mi poradi... Čítajte viac ...
  • Kto mi poradí ako sa dá vytvoriť koruna stromu "slivka". Zasadili sme slivku a s... Čítajte viac ...
  • som sa prehliadanie on-line viac ako tri hodiny dnes, ale nikdy som nenašla žiad... Čítajte viac ...
  • a obsahuje vôbec naše mlieko, ktoré dostaneme v obchodoch vápnik ?.... ha ha ha ... Čítajte viac ...
  • Ako sa dá vytvoriť koruna slivky? Stále nám rastie do výšky. Vôbec nevyháňa bočn... Čítajte viac ...
  • prosim poradte aku konštruciu mam robit pod maliny prosim ak sa da prijmem fotto... Čítajte viac ...
  • Vyšla kniha od Frolova, kde viac krát zdôrazňuje, že treba dýchať len bránicou, ... Čítajte viac ...
RSS

Najčítanejšie komentáre

  • Do dnešného dňa banujem, že som neurobil to, čo naši susedia. V ílovitej pôde vy... Čítajte viac ...
  • S hryzcami bojujem už dva roky, nakoniec som to vzdal a snažím sa všetko, čo im... Čítajte viac ...
  • Ahoj Tiež pridávam do chleba špaldu, ale iba celozrnnú ku klasickej pšeničnej hl... Čítajte viac ...
  • Už asi pred 15 rokmi som začala s "Tibeťanmi" po zdravotných problémoch s chrbti... Čítajte viac ...
  • Dobrý deň, som rád, že uverejňujete na vlastnej koži odskúšané recepty. Skúšal s... Čítajte viac ...
  • Ahojky, máte niekto hypofunkciu štítnej žľazy? Zaujímalo by ma, či niekto nemá r... Čítajte viac ...
  • No nemoc ktorú máš mám tiež a hormonálne zmeny v tele vedú tiež ku psychoproblém... Čítajte viac ...
  • Ahoj Amálka, konečne som našla niekoho, kto má rovnaké príznaky ako ja – na vyše... Čítajte viac ...
RSS

Štatistika

Členovia : 5
Článkov : 126
Webové prepojenia : 6
Počet zobrazení obsahu : 896581
Máme online 14 hostí 
soľ