záhrada v máji botanical

Najnovšie...

kompava - výživoté doplnky


predaj bylín

rady bylinare karla
quadra synergy
nadeje
zore
eutrofia
walmark
homeopatia-abc

laboratorny sprievodca


 pubmed
lepšie žiť

Recepty na domáci chlieb

Vyskúšané recepty na domáci chlieb /chleba/ - najpečenejšínajpečenejší chlieb
domáci celozrnný chlieb - výborný

Domáci chleba pečený na pekárni Moulinex

všetky chleby boli pečené na domácej pekárni značky Moulinex - HOME BREAD XXL BAGUETTE

Poznámky:
  • je dobré krájať chlieb až po dokonalom vychladení, menej sa melí
  • pridávanie oleja do receptov nie je povinné, dodáva však vláčnosť a mäkkosť
  • lyžica = polievková lyžica = odmerka veľká (je v doplnkoch pekárne)
  • lyžička = čajová lyžička = odmerka malá (je v doplnkoch pekárne)
  • hmotnosť chleba = 1000 g
  • miešacie háky nastav od seba -.- (od seba)
  • pozor na med - pridaj iba zarovnanú lyžičku, (radšej menej, ako viac) ináč cesto prekysne a pri pečení spadne, ostane v strede priehlbina, chlieb má nerovnomernú štruktúru
  • odhadovaná kalkulácia na 1 celozrnný chlieb (konečná váha 1200g) ... 0,60€ (18Sk)
  • pozor na poškriabanie hákov pri ich vyberaní pomocným háčikom - háčik neotáčaj, iba ťahaj, v chlebe vidíš bledú čiaru, kde je hnetací hák zapečený
  • po dopečení (zaznie zvukový signál) pekáreň vypni z elektriny, nechaj však chlieb aspoň pol hodiny ešte dopekať, pri chladení sa navlhčí a kôrka ostane vláčne jemná, dobre sa krája

Pekáreň Moulinex ponúka možnosť odložiť štart pečenia chleba až o 15 hodín. Pomôže mi to v prípade, že chcem mať chlieb hotový v určitú hodinu.

Princíp nastavenia je v odpovedi na otázku:

Za akú dobu bude chlieb upečený?
Príklad:
  • je 7:00 hod (do pekárne vložím nádobu so všetkými zložkami a natavujem kôrku, hmotnosť a odložený štart)
  • chlieb chcem mať upečený o 16:00 hod (chcem ho vybrať z pekárne o 16:00 hod)
  • Vypočítam 16:00 – 7:00 = 9 hodín (na display nastavím pomocou + tlačítka 9 hodín) a spustím pekáreň. Začína odpočítavanie, počas ktorého sa pekáreň sama zapne a prebehne celý proces pečenia chleba.
To znamená, že od siedmej hodiny ubehne 9 hodín, kým čerstvý chlieb môžem vybrať z pekárne.

Program:
1 Základný biely, čas 3, spotreba
2 Francúzsky, čas 3:39, spotreba 430W
3 Celozrnný, čas 3:42, spotreba 460W
4 Sladký, čas, spotreba
5 Super rýchly, čas , spotreba

1. Zemiakový chlieb - podľa KatkyUpečený domáci chleba režeme až dokonale vychladený

Vody alebo mlieka, prípadne zakysanky: 300 ml
Maslo alebo Hera: 25 g
1 - celé vajíčko
150 g - varených zemiakov (prepučiť alebo nastrúhať)
1 - lyžička soli
1/2 - lyžičky cukru
Pšeničná múka hladká: 630 g (preosiať z dôvodu prevzdušnenia - lepšie kysne)
1 - balíček suchého droždia (čerstvého 21 g - polovica balíčka)
Program: 2

2. Biely chlieb /chleba/- suchý, sendvičový

Voda: 400 ml
Čerstvé droždie Vivo: 21 g
Cukor: 1 lyžička
Pšeničná múka hladká: 700 g
Soľ: 2 lyžičky

Voliteľné:
Strúčok cesnaku: 3
Cibuľa: 2
Zelené olivy: 125 g
Program: 2

3. Celozrnný chlieb /chleba/ - hutný - tvrdá kôrka

Voda: 400 ml
Cukor: 1,5 lyžičky
Čerstvé droždie Vivo: 10 g
1 - kávová lyžička granulovaného lecitínu (rozpustiť vo vode - chlieb získa pružnosť a časom sa nemelí)
Pšeničná múka hladká: 240 g
Celozrnná múka: 460 g
Slnečnicový olej:1 lyžička
Sušené mlieko: 2 lyžičky, alebo plnotučné mlieko : 2 lyžičky
Soľ: 2 lyžičky
Program: 3

4. Farmársky chleba - výborný - vláčny

Voda: 500 ml, alebo plnotučné mlieko
Čerstvé droždie Vivo: 10g, rozmiešal som v časti vlažného mlieka - nie horúce
1 - kávová lyžička granulovaného lecitínu (rozpustiť vo vode - chlieb získa pružnosť a časom sa nemelí)
Pšeničná múka hladká T650: 400 g - múku preosiať z dôvodu prevzdušnenia
Ražná - grahamová múka: 150 g
Pšeničná celozrnná múka: 150 g
1 - lyžicu olivového oleja
1 - kopcovitú lyžicu drvených slnečnicových semienok
Soľ: 2 lyžičky
Program: 2

5. Pšeničný - celozrnný chliebUpečený domáci chleba má jemnú a rovnomernú štruktúru

Voda: 500 ml, alebo plnotučné mlieko
Čerstvé droždie Vivo: 10g, rozmiešal som v časti vlažného mlieka - nie horúce
1 - lyžička tekutého medu - vznikne tmavá kôrka (primiešať do mlieka s kvasnicami)
1 - kávová lyžička granulovaného lecitínu (rozpustiť vo vode - chlieb získa pružnosť a časom sa nemelí)
Pšeničná múka hladká T650: 350 g - múku preosiať z dôvodu prevzdušnenia
Pšeničná celozrnná múka: 350 g
3 - lyžice olivového oleja

2 - kopcovité lyžice mix - drvené slnečnicové semienka, pšeničné klíčky, ľanové semienka
Soľ: 2 lyžičky
Program: 3

6. Jemný grahamový chleba

Voda: 500 ml, alebo plnotučné mlieko
Čerstvé droždie Vivo: 10g, rozmiešal som v časti vlažného mlieka - nie horúce
1 - lyžička tekutého medu - vznikne tmavá kôrka (primiešať do mlieka s kvasnicami)
1 - kávová lyžička granulovaného lecitínu (rozpustiť vo vode - chlieb získa pružnosť a časom sa nemelí)
Pšeničná múka hladká T650: 400 g - múku preosiať z dôvodu prevzdušnenia
Pšeničná celozrnná múka: 150 g
Grahamová múka - ražná: 150 g
1 - lyžica olivového oleja

2 - kopcovité lyžice mix - drvené slnečnicové semienka, pšeničné klíčky, ľanové semienka
Soľ: 2 lyžičky
Program: 3

7. Pšeničný - zemiakový chleba

Voda: 500 ml, alebo plnotučné mlieko
Čerstvé droždie Vivo: 10g, rozmiešal som v časti vlažného mlieka - nie horúce
1 - lyžička tekutého medu - vznikne tmavá kôrka (primiešať do mlieka s kvasnicami)
1 - kávová lyžička granulovaného lecitínu (rozpustiť vo vode - chlieb získa pružnosť a časom sa nemelí)
Pšeničná múka hladká T650: 350 g - múku preosiať z dôvodu prevzdušnenia
Pšeničná celozrnná múka: 350 g
3 - lyžice olivového oleja

150 g - prepučených vychladených zemiakov
Soľ: 2 lyžičky
Program: 3

8. Celozrnný chleba - od Viktórie

Voda: 450 ml, alebo plnotučné mlieko
Čerstvé droždie Vivo: 10g, rozmiešal som v časti vlažného mlieka - nie horúce
1 - lyžička tekutého medu - vznikne tmavá kôrka (primiešať do mlieka s kvasnicami)
1 - kávová lyžička granulovaného lecitínu (rozpustiť vo vode - chlieb získa pružnosť a časom sa nemelí)
Pšeničná múka hladká T650: 400 g - múku preosiať z dôvodu prevzdušnenia
Pšeničná celozrnná múka: 360 g
5 - lyžíc olivového oleja, resp. 35 g masla

3 - kopcovité lyžice mix - drvené slnečnicové semienka, pšeničné klíčky, ľanové semienka
Soľ: 2 lyžičky
Program: 3 

9. Tmavý - celozrnný chlieb

Voda: 460 ml
Čerstvé droždie Vivo: 10g, rozmiešal som v časti vlažného mlieka - nie horúce
1 - lyžička tekutého medu - vznikne tmavá kôrka (primiešať do mlieka s kvasnicami)
1 - kávová lyžička granulovaného lecitínu (rozpustiť vo vode - chlieb získa pružnosť a časom sa nemelí)
Ražná múka tmavá:
360 g - múku preosiať z dôvodu prevzdušnenia
Špaldová múka celozrnná: 350 g
4 - lyžíce slnečnicového oleja
2 - lyžice ľanových semienok
1 - lyžica celého kmínu
1 - lyžica octu
Soľ: 2 lyžičky
Program: 3

10. Pšenično-špaldový-celozrnný

Voda: 460 ml, alebo plnotučné mlieko
Čerstvé droždie Vivo: 10g, rozmiešal som v časti vlažného mlieka - nie horúce
1 - kávová lyžička granulovaného lecitínu (rozpustiť vo vode - chlieb získa pružnosť a časom sa nemelí)
1 - lyžička tekutého medu - vznikne tmavá kôrka (primiešať do mlieka s kvasnicami)
Pšeničná múka hladká T650: 400 g - múku preosiať z dôvodu prevzdušnenia
Pšeničná celozrnná múka: 160 g
Špaldová múka celozrnná: 170 g
4 - lyžíce olivového oleja

3 - kopcovité lyžice mix - drvené slnečnicové semienka, pšeničné klíčky,
2 - lyžice ľanových semienok
2 - lyžice tekvicových semienok
Soľ: 2 lyžičky
Program: 2

11. Ražný chlieb - špaldový (ruský kameň)
originál recept

Voda: 460 ml, alebo plnotučné mlieko
Čerstvé droždie Vivo: 42g, rozmiešal som v časti vlažného mlieka - nie horúce
Ražná múka tmavá: 600 g - múku preosiať z dôvodu prevzdušnenia
Špaldová múka celozrnná: 250 g
4- lyžíce olivového oleja
1 - lyžička tekutého medu - vznikne tmavá kôrka (primiešať do mlieka s kvasnicami)
2 - lyžice ľanových semienok
Soľ: 2 lyžičky
Program: 3, + nastav program na 1500g, tmavá kôrka
Poznámka: cesto je veľmi tuhé, ale Moulinex to zvládol, iba si myslím že som ho zbytočne preťažoval,  cesto je určené skôr pre silné ruky

12. Ražný chlieb /chleba/ - 100%

Voda: 520 ml, alebo plnotučné mlieko
Čerstvé droždie Vivo: 21g, rozmiešal som v časti vlažného mlieka - nie horúce
Ražná múka tmavá: 700 g - múku preosiať z dôvodu prevzdušnenia
4- lyžíce olivového oleja
1 - lyžica octu
1 - lyžička tekutého medu - vznikne tmavá kôrka (primiešať do mlieka s kvasnicami)
2 - lyžice ľanových semienok
2 - lyžice tekvicových semienok
Soľ: 2 lyžičky
Program: 2, + nastav program na 1500g, tmavá kôrka
Poznámka: cesto je veľmi lepivé, ťažko sa premiešava, po vykysnutí sa však upečie celkom chutný bochník, hovorí sa, že 100 %-ný ražný chlieb sa nedá bez pšenice upiecť, skús že to ide, všetkým nám chutil a naviac sa vraj z neho nepriberá, skôr chudne - hlavne krvná skupina 0-nulka

13. Pšenično-ražný-kmínový

Voda: 460 ml, alebo plnotučné mlieko
Čerstvé droždie Vivo: 10g
1 - lyžička tekutého medu - vznikne tmavá kôrka (primiešať do vody s kvasnicami)
1 - kávová lyžička granulovaného lecitínu (rozpustiť vo vode - chlieb získa pružnosť a časom sa nemelí)
Pšeničná múka hladká T650: 380 g - múku preosiať z dôvodu prevzdušnenia
Pšeničná celozrnná múka: 120 g (spolu 500g)
Špaldová múka celozrnná: 120 g (spolu 620g)
Ražná celozrnná (hladká): 120 g (spolu 740g)
4 - lyžíce olivového oleja
2 - lyžice celého kmínu
Soľ: 2 lyžičky
Program: 3

14. Ražný chlieb - špaldový (9:1)

90%-ný
ražný chleba - špaldový

Voda: 500 ml, alebo plnotučné mlieko
Čerstvé droždie Vivo: 21g, rozmiešal som v časti vlažného mlieka - nie horúce
1 - lyžička tekutého medu - vznikne tmavá kôrka (primiešať do mlieka s kvasnicami)
Ražná múka tmavá: 500 g - múku preosiať z dôvodu prevzdušnenia (9 dielov)
Špaldová múka celozrnná: 60 g (1 diel)
2- lyžíce olivového oleja
3- lyžice ľanových semienok
3-lyžice tekvicových semienok
Soľ: 2 lyžičky
Program: 2
Poznámka: veľmi mazľavé cesto, pri miešaní pomáhaj - odliepaj od stien, semienka pridaj hneď do múky aby sa zapracovali, najdôležitejšie - kvalitné premiešanie, vykysne krásne, chlieb - chutný, voňavý, dlho vydrží, nepriberá sa z neho.

15. Chlieb - Francúzsky revolucionár

Celková váha chleba cca 1500 g
Voda: 500 ml, alebo plnotučné mlieko
1 - kávová lyžička granulovaného lecitínu (rozpustiť vo vode - chlieb získa pružnosť a časom sa nemelí)
Soľ: 2,5 lyžičky
230 g - zemiakov varených v šupke, vychladené napučiť do nádoby pekárne a premiešať s vodou
Pšeničná múka hladká T650: 400 g - múku preosiať z dôvodu prevzdušnenia
Špaldová múka celozrnná: 100 g (spolu 500g)
Ražná celozrnná (hladká): 200 g (spolu 700g)
Čerstvé droždie Vivo: 10g nameliť na múku
1- lyžica celého kmínu
Program: 3
Poznámka: cesto je pri miesení lepivejšie vplyvom ražnej múky, po druhom premiestení je možné posypať cesto kmínom a zatlačiť ho rukou

16. súražný chlieb

Celková váha chleba cca 1000 g
Voda: 500 ml, alebo plnotučné mlieko
2 - kávové lyžičky granulovaného lecitínu (rozpustiť vo vode - chlieb získa pružnosť a časom sa nemelí)
Soľ: 2 lyžičky
2 - lyžice olivového oleja
1 - zarovnaná lyžička medu
Pšeničná múka hladká T650: 350 g - múku preosiať z dôvodu prevzdušnenia
Ražná celozrnná (hladká): 350 g (spolu 700g)
Čerstvé droždie Vivo: 10g nameliť na múku
1- lyžička celého kmínu a 1 lyžička drveného kmínu
Program: 3
Poznámka: cesto sa pekne vymiesilo, nelepí sa,  primerane kysne

17. Parený chlieb – kváskový - 1200g (rýchlený droždím)

1. Parené cesto: do nádoby pekárne dáme múku a vrelú vodu
  • Špaldová múka hladká (alebo Pšeničná múka hladká T650): 300 g
  • Voda: 350 ml (úplne vriaca – ako na kávu)
  • Program: 12 – na cestoviny
  • Premiešame asi 8 minút a program vypneme podržaním tlačidla vyp/zap,
  • Takto vzniknuté cesto vychladíme
2. Kvások s vodou zamiešame do zvláštnej nádoby
  • Kvások: 160 g (ražný kvások odvážime aj s nádobou)
  • Voda: 250 ml (vlažnej vody)
  • Premiešame na tekutý kvások
  • Nalejeme do nádoby pekárne
3. Cesto: do nádoby pekárne pridáme
  • Špaldová múka hrubá (alebo celozrnná): 400 g
  • 3 – lyžičky kamennej soli (do rohu nádoby)
  • 3 – lyžičky kmínu
  • Čerstvé droždie Vivo: 5 g nameliť
  • 1 – lyžičky tekutého menu (nemusí byť), chlieb má krajšiu kôrku, lepšie kysne
Program: 3 + tmavá kôrka
Poznámka: cesto je mierne lepivé vplyvom ražného kvásku, dobre kysne, chlieb je veľmi chutný, ťažký, pružný, nemelí sa, má sladkastú chuť aj bez medu

18. Parený chlieb – kváskový - 750g (rýchlený droždím)

1. Parené cesto: do nádoby pekárne dáme múku a vrelú vodu
  • Špaldová múka hladká (alebo Pšeničná múka hladká T650): 200 g
  • Voda: 300 ml (úplne vriaca – ako na kávu)
  • Program: 12 – na cestoviny
  • Premiešame asi 8 minút a program vypneme podržaním tlačidla vyp/zap,
  • Takto vzniknuté cesto vychladíme
2. Kvások s vodou zamiešame do zvláštnej nádoby
  • Kvások: 150 g (ražný kvások odvážime aj s nádobou)
  • Voda: 150 ml (vlažnej vody)
  • Premiešame na tekutý kvások
  • Nalejeme do nádoby pekárne
3. Cesto: do nádoby pekárne pridáme
  • Špaldová múka hrubá (alebo celozrnná): 300 g
  • 2 – lyžičky kamennej soli (do rohu nádoby)
  • 2 – lyžičky kmínu
  • Čerstvé droždie Vivo: 5 g nameliť
  • 1/2 – lyžičky tekutého menu (nemusí byť), chlieb má krajšiu kôrku, lepšie kysne

Program: 3 +  tmavá kôrka
Poznámka: cesto je mierne lepivé vplyvom ražného kvásku, dobre kysne, chlieb je veľmi chutný, ťažký, pružný, nemelí sa, má sladkastú chuť aj bez medu

19. Chlieb našich babičiek s kváskom 1200 g

1. Kvások s vodou rozmiesame v samostatnej nádobehnetenie
  • Kvások: 100 g (domáci ražný)
  • Voda: 250 ml (vlažná)
  • vlejeme do nádoby pekárne
2. Cesto
  • Špaldová múka hrubá: 400 g
  • mleté bylinky podľa chuti
  • 2 lyžičky kmínu
  • Čerstvé droždie Vivo: 5 g nameliť na múku
  • 2 lyžičky soli - do rohu nádoby
  • 1 lyžička cukru alebo tekutého medu
Program: 3 celozrnný
po signále na pridanie semienok pridáme uvarené, napučené zemiaky
Uvarené zemiaky: 150 g

Poznámka: ako iné chleby, aj tento sa musí krájať dokonale vychladený

20. Parený chlieb – kváskový - 760g

1. Parené cesto: do nádoby pekárne dáme múku a vrelú voduoddych cesta
  • Špaldová múka hladká: 100g + Pšeničná múka hladká T650: 200 g
  • Voda: 300 ml (úplne vriaca – ako na kávu)
  • Program: 13 – cesto
  • Premiešame asi 5 minút a program vypneme podržaním tlačidla vyp/zap,
  • Takto vzniknuté cesto vychladíme
2. Kvások s vodou zamiešame do zvláštnej nádoby
  • Kvások: 160 g (ražný kvások odvážime aj s nádobou)
  • Voda: 150 ml (vlažnej vody)
  • Premiešame na tekutý kvások a nalejeme do nádoby pekárne
3. Cesto: do nádoby pekárne pridáme
  • Špaldová múka hladká: 150g + Špaldová múka celozrnná: 100g + Špaldová múka hrubá: 50 g (spolu: 300g)
  • 3 – lyžičky kamennej soli
  • 2 – lyžičky drveného kmínu
  • 2 - lyžice celého kmínu
  • 2 - lyžice nepomletého špaldového zrna (v chlebe zmäkne)
  • (premiešame nasucho v nádobe váhy ešte pred vsypaním do pekárne)
  • bez droždia

Programy:
  • 13-Cesto (kvalitne vymiešať cesto-až do ukončenia programu), pekáreň vypnúť zo siete,kysnutie
  • nechať kysnúť asi 6 hodín v zatvorenej pekárni, ak je v miestnosti chladno, chlieb slabo kysne a preto zapínam program 14-Len pečenie na 1 minútu, dostatočne ohreje vnútro pekárne (nie veľa) a chlieb kysne oveľa lepšie,
  • po dostatočnom vykysnutí - nastaviť program 14-Len pečenie, nastaviť maximum - 1hodina 10 minút,
  • po vypnutí pekárne chlieb nevyberať, potrieť studenou vodou a nechať ešte voľne dopiecť - asi 10 minút,
  • vybrať z pekárne, vysypať z nádoby a na vrchu nádoby nechať dokonale vychladnúť,
  • vybrať hnetacie háky pomocou háčika.

Poznámka
:
  1. cesto je mierne lepivé vplyvom ražného kvásku, dobre kysne, chlieb je veľmi chutný, ťažký, pružný, nemelí sa, má sladkastú chuť aj bez medu
  2. chlieb dlho vydrží, nekazí sa
  3. ako iné chleby, aj tento sa musí krájať dokonale vychladený
  4. Váha chleba po upečení: 1160g

21. Kváskový - špadlový chlieb 1060gvýborný chlebík

1. Kváskový základ: do nádoby pekárne dáme  kvasok
Vodu (vlažnú): 300 ml (odmerka jeden hrnček) a
dve polievkové lyžice hustého (ako med) pšeničného kvásku z chladničky,
Špaldovú múku hladkú: 300 g
  • Program: 1 – cesto
  • Premiešame asi 5 minút a program vypneme podržaním tlačidla vyp/zap.
  • Takto vzniknuté cesto necháme v nádobe kým sa na povrchu nezjavia bublinky (asi 3-4 hodiny, alebo od večera do rána). Vznikne viac ako 300 g kvalitného kvásku.

2. Cesto: do nádoby pekárne, ku kvásku pridámemúka chlebová  
3. Program: 1 - cesto, dokonale necháme vymiešať, oddychovať a vymiešať, až po časť kysnutia, program vypneme podržaním tlačidla vyp/zap,
  • necháme 5-6 hodín kysnúť v teple (podstatné), po dostatočnom nakysnutí (treba kontrolovať dvíhanie cesta) - asi 2 cm od povrchu nádoby,
  •  
kváskový chlieb
4. Program: 14 - pečenie, nastavíme 1 hodinu a 10 minút (maximálny čas), po vypnutí programu ešte necháme v pekárni 10 minút, nádobu vyberieme z pekárne, chlieb vyklopíme a necháme voľne vychladnúť, vyberieme hnetacie háky.

Poznámka
:
  1. chlieb je veľmi chutný, pružný, nemelí sa, má sladkastú orieškovú chuť
  2. chlieb dlho vydrží (aj dva týždne zabalený v mikrotenovom sáčku) nekazí sa,
  3. ako iné chleby, aj tento sa musí krájať dokonale vychladený
  4. Váha chleba po upečení: 1060g

Komentárov  

 
# Skúšal som 10Andrej 2010-01-18 17:14
Dobrý deň, som rád, že uverejňujete na vlastnej koži odskúšané recepty.
Skúšal som recept č. 10, no trocha som pozmenil ingrediencie - pridal som lyžicu celého kmínu a chuť i vôňa boli fantastické.
Odpovedať | Odpovedať citáciou | Citovať
 
 
# Pozor na medAlena 2010-02-05 15:30
Je pravdou - skúsila som, že ak dám viac medu, kvasnice sú ako divé, podporia kvasenie cesta a to pri druhom premiešaní narastie tak, čo mi skoro zodvihlo veko na pekárničke. Asi po desiatich min. od vlastného pečenia vrch klesol. Skúsila som lyžičku iba omočiť v mede a chleba vykysol tak akurát.
Odpovedať | Odpovedať citáciou | Citovať
 
 
# Recept č.9Monika 2010-11-08 14:05
ked to začalo miešať, zdalo sa mi, že je to velmi hutne, vznikla taká lepivá a suchá hmota, tak som pridala ešte 150 ml vody, chlebík krásne nakysol aj výborne chutil, len sa dosť lepil na zuby :D tak rozmýšlam, či nabuduce nechať povodný pomer vody..?
Odpovedať | Odpovedať citáciou | Citovať
 
 
# 18. recept - výborný chlebíkAdela 2010-12-27 06:30
Dobrý deň,

vyskúšala som recept č. 18 - Kváskový chlieb. Chlieb je naozaj veľmi chutný a má výbornú štruktúru. Zrovna takýto recept som potrebovala - kde je málo alebo žiadne kvasnice. Dôvodom je boj k Candidou Albigans, teda snažím sa držať dietu, hoci viem, že by som nemala jesť ani chlieb.

Kváskový chlieb má čarovnú chuť, a ešte ak si ho robíte len z klasickej špaldy, nádherne vonia a ešte lepšie chutí. Jedávam ho len tak bez všetkého, hlavne keď je čerstvý.

Želám všetkým dobrú chuť.
Odpovedať | Odpovedať citáciou | Citovať
 
 
# Pekaren MoulinexJirka 2011-01-31 09:39
Dobry den, chcem sa opytat zainteresovanyc h ako vam funguje program na pekarnicke Moulinex HOME BREAD XXL BAGUETTE č.2 a č.3. Zkusal som cez tieto programy piect podla tuto uvadzanych receptov chleba ale program č.3 sa mi ani po osmich minutach nerozbehol a program č.2 sa mi po dvoch hodinach zastavil a vyplo pekarnicku a chleba nebol ani nakysnuty ani upeceny. Dadukejm za dobru radu:-)

Jirka
Odpovedať | Odpovedať citáciou | Citovať
 
 
# asi nepodarokREmare 2011-02-01 15:05
Citovanie Jirka:
Dobry den, chcem sa opytat zainteresovanyc h ako vam funguje program na pekarnicke Moulinex HOME BREAD XXL BAGUETTE č.2 a č.3. Zkusal som cez tieto programy piect podla tuto uvadzanych receptov chleba ale program č.3 sa mi ani po osmich minutach nerozbehol a program č.2 sa mi po dvoch hodinach zastavil a vyplo pekarnicku a chleba nebol ani nakysnuty ani upeceny. Dadukejm za dobru radu:-)

Jirka



Dobrý deň,
podľa toho čo píšete, bude chyba v pekárni. Väčšinou chlieb pečiem pomocou tretieho programu a žiadna chyba sa nevyskytla.

Asi by som uplatnil reklamačný poriadok.

S pekárňou veľmi spokojný a to pečiem skoro každý druhý deň. ;-)
Odpovedať | Odpovedať citáciou | Citovať
 
 
# programyjano 2014-02-08 18:37
A naozaj sa jedná o pekáreň - HOME BREAD XXL BAGUETTE. Vlastním túto pekáreň a programy 1,2,3 sú určené na pečenie bagiet, programy 4-11 sú pre rôzne druhy chleba, program 12 je určený na dopečenie, 13-cesto, 14-koláč, 15-džem, 16-cestoviny.

Zrejme ani autor tohto článku nevlastní pekáreň Moulinex - HOME BREAD XXL BAGUETTE, ale niaku inú od Moulinexu
Odpovedať | Odpovedať citáciou | Citovať
 
 
# Programy - asi starší model pekárneREmare 2014-02-17 14:18
Citovanie jano:
A naozaj sa jedná o pekáreň - HOME BREAD XXL BAGUETTE. Vlastním túto pekáreň a programy 1,2,3 sú určené na pečenie bagiet, programy 4-11 sú pre rôzne druhy chleba, program 12 je určený na dopečenie, 13-cesto, 14-koláč, 15-džem, 16-cestoviny.

Zrejme ani autor tohto článku nevlastní pekáreň Moulinex - HOME BREAD XXL BAGUETTE, ale niaku inú od Moulinexu


Ďakujem za upozornenie, ale manuál som už niekde založil, na pekárni sú uvedené tieto programy: 1-Základný, potom Francúzsky, Celozrnný, Sladký, Super rýchly, Bez lepku, bez soli, Extra omega 3, bageta, koláč, džem, cestoviny, cesto, pečenie. Asi mám starší model, ale v návode bolo aj to XXL.
Odpovedať | Odpovedať citáciou | Citovať
 
 
# MoulinexJirka 2011-02-04 16:03
Zabudol som napisat ze mam pekarnicku cislo OW 502330. Ttoto cislo pekarnicky som nenasiel nikde na internete mozno ze je to novinka a nemusia pasovat programy s ostatnymi pekarnickami od Moulinexu, tak neviem...
Odpovedať | Odpovedať citáciou | Citovať
 
 
# Droždie?Majka 2011-03-17 20:01
Dobrý večer!
Chcem sa Vás spýtať, z akého dôvodu dávate do surovín na kváskový chlieb aj kvasnice?
Ja robievam v pekárničke kváskový chlieb bez kvasníc, t.j. len zo žitného kvásku+ostatné suroviny. Cesto krásne nakysne aj bez kvasníc, je kvalitne upečené, nádherne rozvonia a chutí, hmmm...:-)) Je to úžasný chlebík.
Vyskúšam aj Vaše recepty, ale bez skúsim to bez kvasníc. ;-) Mne sa osvedčil kváskový chlebík bez pridania kvasníc. ;-)
Odpovedať | Odpovedať citáciou | Citovať
 
 
# Chlebík bez droždiaRemare 2011-04-03 05:09
Citovanie Majka:
Dobrý večer!
Chcem sa Vás spýtať, z akého dôvodu dávate do surovín na kváskový chlieb aj kvasnice?
Ja robievam v pekárničke kváskový chlieb bez kvasníc, t.j. len zo žitného kvásku+ostatné suroviny. Cesto krásne nakysne aj bez kvasníc, je kvalitne upečené, nádherne rozvonia a chutí, hmmm...:-)) Je to úžasný chlebík.
Vyskúšam aj Vaše recepty, ale bez skúsim to bez kvasníc. ;-) Mne sa osvedčil kváskový chlebík bez pridania kvasníc. ;-)


Majka, ďakujem za inšpiráciu. Konečne sa mi podarilo upiecť chlebík bez kvasníc - čisto kváskový. Opravu v recepte mi priniesol článok o chlebe, kde základom kvalitného kváskového chleba bol čas kysnutia - 6 hodín. Naozaj, chlebík je veľmi chutný a voňavý. Recept doplním do odskúšaných receptov. :roll:
Odpovedať | Odpovedať citáciou | Citovať
 
 
# :-)Majka 2012-01-26 12:33
Remare, rado sa stalo. K odpovedi som sa dostala až dnes... A dnes idem robiť kváskový chlebík po pauze a tentokrát špaldový - aj kvások je špaldový. Prajem všetko dobré a hlavne aby sa darili chlebíky a chutili Ti! :-)
Odpovedať | Odpovedať citáciou | Citovať
 
 
# kvásoklucia 2012-10-09 14:48
Majka, chcem sa spýtať ako robíte kvások špaldový a ražný, dakujem lucia
Odpovedať | Odpovedať citáciou | Citovať
 
 
# 12 razny chlebik 100%Lubica 2011-11-13 09:07
ako mam piect chlebik v obycajnej rure. Nemam ten stroj? Skusal to uz niekto? Dakujem.
Odpovedať | Odpovedať citáciou | Citovať
 
 
# chlieb, nie chlebaddddd 2012-05-14 12:24
Prosím Vás všetkých, správne sa hovorí aj píše
CHLIEB nie chleba!!!!!!!!! !!!!!!!!!
Odpovedať | Odpovedať citáciou | Citovať
 
 
# ChlebaLenka 2012-10-06 20:47
Ty, sak chleba je take kraasne, vonave,mnam, chleba
Odpovedať | Odpovedať citáciou | Citovať
 
 
# chlieb bez dier po metlickachpeter 2013-10-03 08:55
Moj tip:Vacsina programov pol hodiny miesi,potom cca hodinu kysne a par krat premiesi-vzapati opatrne odhrniem cesto a vyberiem metlicky-ved uz niesu potrebne.V chlebe ostanu len nepatrne dierky po hriadeloch a ovela lahsie sa vyklopi. TIP c.2:Pripomienka na mobile,,Metlick y"na presny cas...pretoze o 10 min je uz neskoro!
Odpovedať | Odpovedať citáciou | Citovať
 
 
# pecenie chlebaAna 2013-10-06 19:34
dobry den , ak chcem upiect chleba 1500 g , aky pomer surovin davat ? dakujem
Odpovedať | Odpovedať citáciou | Citovať
 
 
# chlieb c21Henika 2015-05-13 08:34
Dobry den. Chcela by som sa opytat na chlieb c 21.Mam problem s kysnutim neviem ako presne udrziavat teplotu a hlavne ako casto zapinat pekarnicku. Lebo cesto mi nakysne len trochu. Neviem ci je velmi tepla alebo malo tepla. Dakujem za radu Henika
Odpovedať | Odpovedať citáciou | Citovať
 
 
# chlebíkDanča 2015-05-27 08:54
No super recepty, díky,pridávam ten svoj, čo robím ja :) Je to Pšeničný chlieb s vareným obilím.[censored]//www.pekarensana.sk/recepty
Odpovedať | Odpovedať citáciou | Citovať
 

Pridať komentár

Je povolené pridávanie komentárov bez registrácie.
Komentáre budú uverejnené po ich schválení.
Ďakujem za pochopenie

Bezpečnostný kód
Obnoviť

Súvisiace články

Najnovšie komentáre

  • Prosim viete mi poradit, ako treba jostu na zostrihnut? Minulu jesen som si kupi... Čítajte viac ...
    16.04.17 20:15
  • prosím o radu, mám 4. rok vysadenú broskynu a stále nerodí. je to odroda Fairhav... Čítajte viac ...
    11.04.17 14:17
  • ahoj už asi 3 roky sa liečim na štítnu žlazu a chcem sa spýtat že čo by sa stalo... Čítajte viac ...
    04.04.17 17:48
  • ahoj Lenka ,nevešaj hlavu psychika robí svoje.JA sa liečim už 12 rokov. Aj mne p... Čítajte viac ...
    01.04.17 04:59
  • Pekný deň, mohol by ste poradiť čo užívate na podporu imunity a proti candide? Ď... Čítajte viac ...
    29.03.17 11:33
  • Postupne mi uschli už dve broskyne. Prejavilo sa to pomalým chradnutím až do usc... Čítajte viac ...
    27.03.17 18:16
  • Riešim tiež autoimunne ochorenie štítnej žľazy, postupne sa darí pochopiť jej pr... Čítajte viac ...
    21.03.17 09:41
  • Zdravím,chcel by som vedieť,či je možné použiť na odstránenie rastu buriny pri r... Čítajte viac ...
    25.02.17 04:56
RSS

Najčítanejšie komentáre

  • Do dnešného dňa banujem, že som neurobil to, čo naši susedia. V ílovitej pôde vy... Čítajte viac ...
  • S hryzcami bojujem už dva roky, nakoniec som to vzdal a snažím sa všetko, čo im... Čítajte viac ...
  • Ahoj Tiež pridávam do chleba špaldu, ale iba celozrnnú ku klasickej pšeničnej hl... Čítajte viac ...
  • Už asi pred 15 rokmi som začala s "Tibeťanmi" po zdravotných problémoch s chrbti... Čítajte viac ...
  • Dobrý deň, som rád, že uverejňujete na vlastnej koži odskúšané recepty. Skúšal s... Čítajte viac ...
  • Ahojky, máte niekto hypofunkciu štítnej žľazy? Zaujímalo by ma, či niekto nemá r... Čítajte viac ...
  • No nemoc ktorú máš mám tiež a hormonálne zmeny v tele vedú tiež ku psychoproblém... Čítajte viac ...
  • Ahoj Amálka, konečne som našla niekoho, kto má rovnaké príznaky ako ja – na vyše... Čítajte viac ...
RSS

Štatistika

Členovia : 5
Článkov : 127
Webové prepojenia : 6
Počet zobrazení obsahu : 1561846
Máme online 22 hostí 
soľ